Hakkımızda
26 Kasım 2021 2023-02-05 19:34Hakkımızda
1976 'DAN BERİ
40 yılı aşkın tecrübemizle müşterilerimize güven veriyoruz.
Hikayemiz
Yemek kültürü denince pek çok farklı yörenin ve şehrin birbirinden çeşitli ve güzel yemekleri akla gelir. Farklı kaynaklardan ele edilen yemeklerin yanı sıra bu gıdaların pişirilmesi, doğranma şekli ve özellikle içlerine katılan baharat türleri zengin ve alt notalara sahip bir yemek oluşumunu etkiler. 40 yılı aşkın bir süredir her damak zevkine uygun ve kaliteli ürünler imal eden firmamız, sucuk anlamında adeta çığır açan kalitesi ve üretim tesisleriyle siz değerli müşterilerin damak zevklerine hitap ediyoruz. Ürünlerimizi üretirken en çok dikkat ettiğimiz şey elbette hijyen konusudur. Gıda sertifikası ve standartlara uyumlu bir üretim yapabilmek, müşterilerin sağlığını göz önünde bulundurarak üretim yapmak için hijyen kurallarına ve sertifika koşullarına uymak gereklidir. Bunun için tüm çalışanlarımızın iş yeri hijyeni konusunda eğitimli olması da bizler için gurur vericidir. Bu sayede titizlik ve özveri ile en temiz işletme olmaktan da gurur duyarız.
Üretim tesislerinde dikkat edilen pek çok konuya hâkim uzman ve tecrübeli çalışanlarımızda siz değerli müşterilerimize en lezzetli sucukları taktim ediyoruz. Tesise tüm temizlik önlemlerini alarak mevzuata uygun kıyafetlerle giriyor ve her bir ayrıntıya dikkat ediyoruz. Bu sayede hastalıklara sebep olabilecek bakteri ve mikroorganizmaların tesis içerisine kontamine olması engellenir. Şifalı ve birbirinden lezzetli baharatların et ile harmanlanması ile de sofralarınıza gelen lezzetli sucuklar yapılmış olur. Yapım tesislerindeki hijyen önlemlerinin yanı sıra çalışan tecrübemiz de lezzetimizin sırları arasında yer alır.
Et ve çeşitli et kaynaklı ürünleri 40 yılı aşkın süredir yapan, başta Kayseri şehrimiz olmak üzere farklı tesislerin de yöneticiliğini iştirak eden şirket kurucumuz Ali KURAÇ’ın, et ve imal yöntemleri konusundaki bilgi ve tecrübesinin yanı sıra üretimde son derece donanımlı, üretim tesisi müdürümüz, sorumlu yöneticimiz ve elbette alanında uzman Gıda mühendisi çalışanımızın gözetiminde ve sunduğu katkılarla et tesisi ürün dolumları ve imalatı yapılmaktadır. Siz değerli müşterilerimiz için çalıştığımız seneler boyunca kendimizi her daim güçlendiriyor ve yeni ürünlerimizi de piyasaya sürerek damak zevkinizin en derinliklerine iniyor ve beğeninize sunuyoruz.
Üretim tesislerinde et ürünlerinin işlenmesi için gerekli olan cihazlarımız steril olmalarının yanı sıra son teknoloji kullanılarak üretilen malzemelerdir. Sistemlerin hepsi çalışır durumda ve son teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak tasarlanmıştır. Üretim kapasitesine uygun, steril edilmesi kolay ve aksamaya uğramadan çalışır. Çeşnilerin ve baharatların homojen karışmasını sağlayan mikserler, etleri döven makinaların ağırlık yük dengeleri, eti sıkıştıran son model cihazlar ve zar makinamız ile sizlere kaliteli hizmetin kapılarını aralıyoruz. Avrupa standartlarına uyumlu tesisimizde dileyen müşterilerimizin kendi markalarına uygun ürünler üretilmesi imkânı da tanınmaktadır. Fason olarak dilediğiniz tariflerde sizin markanıza özel üretim yapıyoruz. Kendi markası için sucuk üretimi talep eden müşterilerimiz için tesisimizi üretim esnasında izleme imkânı da sunuyoruz. Bu sayede aklınıza en ufak bir soru takılmadan güvenilir bir şekilde üretimi takip edebilirsiniz. En kaliteli hayvanlardan elde edilen etler ile eşsiz baharat karışımımızı markanıza yakışır şekilde üretim tesislerimizde imal ediyoruz. Güvenilir hizmetin yanı sıra lezzeti ve hijyenik koşulları uygulayarak üretim yapan firmamıza güvenebilirsiniz.
Genellikle taze sucuk üretiminde kullanılan temel hammaddeler, kırpıntıları da dahil olmak üzere kuzu eti ve sığır etidir. Dana eti de özellikle daha kaliteli ürünler için sıklıkla işlenir. Et ve yağ genellikle kaba öğütülür. Yağsız sucuğun yağlı olana oranı, özellikle pişirme sırasında meydana gelen çekmenin kontrol edilmesinde, ürünün kalitesi üzerinde kesin bir etkiye sahiptir. Daha zayıf formüller, daha fazla yağ içeren formüllerden daha az çekme gösterir. Az miktarda su veya süt (yüzde 3 ila 5) eklenmesi doldurma işlemini kolaylaştırır. Bununla birlikte, bazen kuru veya yapışkan et, daha fazla su eklenerek önlenebilecek doldurma ve bağlantı sorunlarına neden olabilir. Doldurma sırasında 2 ila 4°C'lik bir et sıcaklığı ve et kütlesinin iyi sıvı özellikleri, doldurma için ideal koşullardır. Herhangi bir bağlayıcı kullanılırsa, miktarı etin ağırlığının yüzde 1-3'ünü geçmemelidir. Daha büyük miktarlar için mekanik bir karıştırıcı oldukça arzu edilir. Tesisimizde bu karışımı harmanlayabilecek ileri teknoloji mikserler mevcuttur. Bu sayede formüle birebir uyan kaliteli sucukları sizler için üretebiliriz.
Sucuk üretiminde kullanılan en yaygın baharatlar tuz, dekstroz, biber, topuz, kırmızı biber, adaçayı, kırmızı biber, sarımsak, zencefil, limon kabuğu, tarçın, soğan, kimyon, monosodyum glutamat, kereviz tuzu vb. pişirme, buğday unu ve peksimet ve tek başına veya buğday unu ile kombinasyon halinde izole edilmiş soya proteinidir. Peksimet iyi bir renge sahip olmalı, herhangi bir koku içermemeli ve nemi çekebilmelidir. Peksimet, kesiciye veya karıştırıcıya kuru veya önceden ıslatılmış halde eklenir. Saklama ömrünün uzatılması ve ürün kalitesinin yükseltilmesi için en önemli nokta, tüm taze sucuk işlemlerinin hızlı ve hijyenik koşullarda yapılmasıdır. Tüm ekipman titizlikle temizlenmeli ve standartlara uygun olmalıdır.
Eti uzun süre muhafaza edebilmek için insanlar uzun bir tarih boyunca sucuk üretmeye başlamışlardır. İlk olarak Avrupa'da görülen sucuk, bin yıllık bir geçmişe sahip ve yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmaktadır. Yerel damak tatlarına uygun olması için çeşitli ülkeler kendi lezzet özelliklerine sahip sucuk ürünleri oluşturmuşlardır. Türkiye’de de zengin baharat ve dövme et seçenekleri ile tesisimizde en kaliteli sucuk ürünleri imal edilir. Hiç şüphesiz, et malzemelerinin seçimi, sucuk üretiminin başlangıç aşamasındaki en önemli halkadır. Sucuk ürünleri için seçilen çiğ et sağlıklı hayvanlardan gelmeli ve bu arada et taze, iyi, temiz ve muayeneden geçmiş sağlıklı, bakteri veya diğer mikroorganizmalardan arındırılmış olmalıdır. Firmamız bu anlamda güvenilir kaynakları kullanarak ürünlerini üretmeye başlar. Üretim sonunda saklama koşulları da dikkate alınarak ürünler zarla kaplanır. Sucuk yapımında çeşitli veya süslü etler de kullanılmaktadır. İşkembe, diller, karaciğerler, kan veya kan plazması, beyinler, akciğerler, memeler (emzirmeyen), dalaklar, süet ve morina ve döş yağı, jelatinimsi deriler ve karnın yağı, kulaklar, burunlar, öküz dudakları vb. Daha düşük bağlama kapasitesine sahiptirler. Bununla birlikte, sosislerde kullanıldığı gibi özenle hazırlanmış ve işlenmiş, lezzetli ve besleyicidir. Baharat karışımları, doğal baharatların, doğal baharatların ve özütleyicilerin (müstahzarlar) bir karışımı veya özütleyicilerin kendi kombinasyonları olabilir. Her biri şeker, dekstroz, tuz, nişasta, bazı proteinler vb. bazı taşıyıcılar veya stabilizatörler eklenmiş veya eklenmemiş olarak üretilebilir. Doğrudan sucuk üretiminde kullanıma uygun, parti ambalajlı birimler halinde pazarlanırlar.
Firmamız siz değerli müşterilerine özel tat ve harmanlama yöntemleri ile markanızı kaliteli bir şekilde yansıtmanıza destek oluyoruz. Fason üretimin öncüsü, temiz ve ileri teknoloji tesisi ile yıllardır en kaliteli sucuk üretiminin lideri konumundaki firmamızı tercih edebilirsiniz. Bizleri arayarak veya üretim tesisimim ziyaret ederek kendi gözlerinizle de görüp karar verebilirsiniz. Sizlere sunduğumuz imkân ve güvenilir üretim yöntemi ile sucuk kalitemizi en üst seviyeye çıkararak sizleri memnun etmeyi amaçlıyoruz.
Güven Veren Lezzet
Memnun Müşteri
Yorum & Beğeni
Lezzetli Sipariş
